Dansk
Alle løsninger Brancher Succeshistorier Ressourcer Om AMCS
Kontakt
Kontakt osBrochurer
Blog september 2018 Updated april 2021

3 hemmeligheder, der tilfredsstiller dine kunder med automatisering

Automatisering af dine aktiviteter forbedrer tilfredshed og loyalitet gennem hele kundens livscyklus

Ring tilbage til mig

Lara van Rijswijk

Head of Marketing EMEA & ANZ

Automatisering af dine aktiviteter forbedrer tilfredshed og loyalitet gennem hele kundens livscyklus

Der er mange fordele ved at automatisere dine interne processer med digitalisering. Her skal vi undersøge, hvordan du kan gøre kundeservice til en vigtig differentiator for din virksomhed ved at digitalisere og automatisere dine kundeserviceoperationer.

Uanset om kunden har et komplekst problem, der kræver hjælp fra en kundeservicerepræsentant, eller de simpelthen har brug for et hurtigt svar på et ofte stillet spørgsmål, kan du levere service og support af høj kvalitet effektivt, der sparer dine kunder tid og forbedrer din bundlinje.

1. Eliminere salgsfejl som følge af manuelle processer

Manuelle processer betyder, at mange data er spredt over forskellige systemer. Disse manuelle processer gør det vanskeligt for kontoadministrationsteams at spore oplysninger og er tidskrævende at rapportere og spore vigtige oplysninger.

Vi kan nemt løse disse problemer med et centralt lager for at konsolidere data, eliminere duplikering, automatisere processer og synlighed i salgsoperationer. Hvis du forstår, hvor du bruger penge fra konto til konto, kan du bedre kvantificere dine marginer.

2. Realtidsadgang til kundedata

Når en kunde ringer til din supportlinje, forventer kunden et hurtigt svar og en hurtig løsning. Affaldshåndteringsselskaber, der administrerer operationer manuelt, kan være nødt til at sætte kunden i venteposition eller love at ringe tilbage til dem, mens de sporer svarene. De kan være nødt til at ringe til chauffører eller ruteoperationschefer, regnskab osv. for at indsamle de oplysninger, de har brug for for at støtte kunden.

AMCS kan løse disse problemer ved at give de oplysninger, som kundeservicemedarbejderne har brug for, lige ved hånden. De kan nemt hente kontooplysninger og få kundeoplysninger i realtid om deres ruteplan, fakturering og andre oplysninger til almindelige spørgsmål eller problemer. Resultatet er en hurtig løsning på kundernes henvendelser, ofte til glæde for kunden. Og selvfølgelig sparer det dine medarbejdere tid, så de hurtigt kan flytte til den næste, der ringer op, hvilket reducerer ventetiden for kundesupportopkald generelt. Hvis en kunde ønsker at ændre sig, kan den desuden opdateres med det samme og distribueres i hele organisationen.

3. Forbedre kundetilfredsheden gennem automatiseret kommunikation

Mange vognmænd kæmper med manuel kommunikation, der nemt kan automatiseres. Vigtige opdateringer såsom prisændringer, afhentningsforsinkelser på grund af helligdage og forfaldne regninger kan alle let automatiseres med e-mail for at forbedre kommunikation og kundetilfredshed.

Automatisering af dine kundeserviceprocesser vil føre til bedre kundeservice, hurtigere svartider og bedre kundetilfredshed. Få mere at vide om, hvordan AMCS kan hjælpe dig med at forbedre din bundlinje ved at automatisere din kundes livscyklus for at forbedre tilfredshed og loyalitet.

Del dette på:

Facebook X LinkedIn

Anmod om en demo for at se, hvordan AMCS kan ændre den måde, du engagerer dig online på.

Opdag, hvordan AMCS kan berige dit online engagement med kunder og partnere.

Anmod om en demo

Brochure om AMCS' kundeportal

Find ud af, hvordan AMCS Customer Portal kan reducere antallet af opkald, sænke driftsomkostningerne og øge kundetilfredsheden.

Download brochure

Ressourcer

Begivenhed

RWM 2023

Blog

Benchmark-infografikken: Et hurtigt kig på et dybt dyk i branchen

Webinar

Unveiling the Trends & Benchmarks Shaping the Waste & Recycling Industry

Få vist andre ressourcer
DEMO

Anmod om en demo for at vise hvordan vores software løsninger kan skabe vækst og bæredygtighed i netop din virksomhed.

Undersøge Karriere Løsninger Blogs Brochurer Fortrolighedserklæring Juridisk meddelelse Hold kontakten Tilmeld dig vores nyhedsbrev Følg os på