Dansk
Alle løsninger Brancher Succeshistorier Ressourcer Om AMCS
Kontakt
Kontakt osBrochurer
Blog november 2020 Updated juli 2023

Deling af viden om innovative smart city-koncepter er vigtige

Rapporten "Smart cities in the G40" viser 400 eksempler på projekter i Holland

Download brochure

Rapporten "Smart cities in the G40" viser 400 eksempler på projekter i Holland

Deling af viden om nye teknologier med hollandske kommunale administratorer med ansvar for affaldsindsamling i Holland. Ifølge rådmand Wim Willems fra byen Apeldoorn er dette nøgleværdien i rapporten "Smart cities in the G40", hvor han deltog som medformand for den hollandske G40 Smart Cities-gruppe.

Takket være erfaringerne med at hjælpe med at udarbejde rapporten 'Smart cities in the G40' ved rådmand Willems nu, at Smart technology findes i alle former og størrelser. "Som et kamera på et indsamlingskøretøj, der kan dele billeder af besværligt ukrudt for at tackle uønsket grønt i det offentlige rum", var blot et eksempel, han nævnte.

Interviewet med ham er krydret med mange andre eksempler, såsom on-demand affaldsindsamling og sensorer, der registrerer fyldniveauet på en container på landet. Men også fem virksomheder, der i fællesskab indsamler industriaffald i centrum af Haarlem i samarbejde med kommunen.

Samarbejde om opskalering af smart city

Fra sin egen kommune nævner Willems eksemplet med entreprenøren, et track and trace-system til containere. "Det projekt er også en del af G40-rapporten. Deling af viden og erfaring er vigtigt for at øge bevidstheden og vise, hvordan innovativ teknologi kan sætte skub i smart cities-projekter", understreger han.

For rådmanden var det også en grund til at tale med sine medadministratorer. "Jeg ledte efter projekter i de andre 39 kommuner. Udveksling af information styrker netværket og danner dermed grundlag for opskalering af projekter. Hvorfor skulle hver by genopfinde hjulet igen, hvis viden allerede er tilgængelig?

Der sker utroligt meget, siger han. "Rapporten viser, hvad vi allerede gør. Det næste skridt er at arbejde sammen. Hvorfor skal vi lade alle affaldsindsamlere køre gennem centret, hvis vi ved at gå sammen, som i Haarlem, kan reducere antallet af køretøjer? Med alle de tilknyttede fordele, såsom mindre gener, en reduktion i CO2-emissioner og mere effektiv indsamling takket være sensorer på påfyldningsniveau".

Mere effektiv affaldsindsamling gennem innovativ teknologi

Affald er et problem i alle kommuner, siger Willems. "Selvom der er meget at vinde, er rådmændene ikke altid opmærksomme på den nyeste teknologiske udvikling. Eksempelvis en sensor, der angiver, hvornår en borger har sat sin skraldespand udenfor for at blive tømt. Baseret på disse data ved det centraliserede system, hvor mange containere der skal tømmes, og hvor mange indsamlingskøretøjer der er nødvendige for at gøre det. En effektiv affaldsindsamling betyder ikke kun evnen til effektivt at udnytte ressourcer, men også at køre færre kilometer og derved reducere CO2-udledningen."

Ifølge ham er sidstnævnte en væsentlig forudsætning for en bæredygtig og beboelig by. "For Apeldoorn er mobilitet og bæredygtighed vigtige temaer for smart city-projekter. Som trafiklys, der taler med hinanden for at koordinere en løbende trafikstrøm. Dette har flere fordele såsom mindre brændstofforbrug på grund af et fald i bremsning og acceleration og dermed flere omkostningsbesparelser for virksomhederne."

Cyklen er et centralt fokuspunkt i Apeldoorns lokalpolitik, siger Willems: "Projektet 'Cykelvenlig Apeldoorn' har for eksempel en smart forbindelse mellem trafiklysene og den nationale vejrstation. I tilfælde af forestående dårligt vejr kan trafiklys slukkes, før regnen kommer, hvilket giver cyklister grønt lys til at afslutte deres rejse hurtigere. Omkring 60% af Apeldoorn-trafiklysene er nu en del af dette netværk. Som beboer er du måske ikke opmærksom på denne tilsluttede teknologi omkring dig, men alligevel er du altid et skridt foran den regn, der nærmer sig på grund af disse smarte tilsluttede trafiklys!

Del dette på:

Facebook X LinkedIn

Lad os vise dig, hvad AMCS Platform kan gøre for dig!

Lad AMCS vise dig, hvordan du optimerer din drift for at øge overskuddet, forbedre effektiviteten og skabe vækst i din virksomhed.

Anmod om en demo

AMCS Waste Planner Lite (Smart City) brochure

Optimer din affaldsindsamlingsproces for effektivitet og bæredygtighed med smart city-løsninger til mindre flåder.

Download brochure

Ressourcer

Blog

Navigering i teknologiske forandringer

Blog

Transport af husdyr

Blog

Den digitale fremtid for bæredygtig transport af byggematerialer

Få vist andre ressourcer

AMCS Waste Planner Lite (Smart City) brochure

Optimer din affaldsindsamlingsproces for effektivitet og bæredygtighed med smart city-løsninger til mindre flåder.

Download brochure
DEMO

Anmod om en demo for at vise hvordan vores software løsninger kan skabe vækst og bæredygtighed i netop din virksomhed.

Undersøge Karriere Løsninger Blogs Brochurer Fortrolighedserklæring Juridisk meddelelse Hold kontakten Tilmeld dig vores nyhedsbrev Følg os på