Dansk
Alle løsninger Brancher Succeshistorier Ressourcer Om AMCS
Kontakt
Kontakt osBrochurer
Blog juli 2020 Updated juli 2023

Optælling af omkostningerne ved fiberforurening

Et centralt princip for genanvendelse er, at du får ud af, hvad du lægger i. Kvalitet i, kvalitet ud er et mantra, vi ofte hører fra reprocessorer. Det er en udfordring for en papir- eller kortgenbrugsfabrik at få det til at ske.

Ring tilbage til mig

Evan Schwartz

Chief Enterprise Architect, AMCS Global

Et centralt princip for genanvendelse er, at du får ud af, hvad du lægger i. Kvalitet i, kvalitet ud er et mantra, vi ofte hører fra reprocessorer. Det er en udfordring for en papir- eller kortgenbrugsfabrik at få det til at ske. Tallene varierer fra land til land, men typisk genbruges 70-75 % af papir og kort i europæiske lande og omkring 65 % i USA. Da de forskellige kvaliteter af papirbaserede produkter gør deres vej på genbrugsrejsen, blandes disse ofte med andre materialer. Dette gælder også, når der er specialiserede beholdere til opsamling af papir og pap.

For de virksomheder, der genbruger fibre, er forståelse og tæmning af forurening et stort forretningskrav. At gøre det godt gør en enorm forskel for driftsmarginen. Nedenfor ser vi på de grundlæggende problemer og tech-løsninger.

Ændrede krav til papirprodukter

Digitaliseringen har uundgåeligt haft en indvirkning på papirindustrien, hvor efterspørgslen efter grafiske artikler og avispapir nu er i tilbagegang, efterhånden som vi læser mere online. Samtidig er detailhandelen også flyttet over på nettet, så den samlede efterspørgsel efter fibre fortsætter med at vokse, efterhånden som emballagemængden stiger for at opfylde det stigende antal hjemmeleveringer. Dette har ført til, at store aktører i branchen har omstillet møllerne, så de afspejler den ændrede efterspørgsel.

På denne baggrund har bekymringen over klimaændringerne ført til et skift i retning af en mere cirkulær økonomi, hvilket uundgåeligt betyder genanvendelse af mere samt større efterspørgsel efter genanvendte produkter. Så sektoren for genvundne fibre har oplevet vækst.

I de senere år har der også været et forbrugerpres mod brugen af engangsplastemballage, der tilskynder detailhandlere, især i dagligvaresektoren, til at innovere med fiberbaseret emballage, selv om mange af de fødevarebaserede emballageløsninger bruger belægninger eller film som en barriere.

For at løse dette mål er der nu initiativer på forskellige områder, såsom Sustainable Packaging Coalition og 4evergreen, til at levere genanvendelighedsretningslinjer og standarder for mærker, der er forpligtet til at gøre deres emballage mere miljøvenlig.

Dagens eksportmarked

Historisk set har Kina og andre lande i Asien givet en betydelig afsætningsmulighed for genvundne fibre. Nu, på grund af den dårlige kvalitet af materiale, har den kinesiske regering forbudt alle "post-forbruger" plast og blandet papir. Det har også gennemført en forureningsgrænse på 0,5 % for gamle bølgepapbeholdere (OCC) og nogle papirkvaliteter med et fuldstændigt forbud mod import af blandede papirer.

Andre markeder i Sydøstasien, Indien og Tyrkiet har taget nogle af de materialer, der tidligere blev eksporteret til Kina. Dette ændrer sig imidlertid hurtigt, da de også søger at begrænse materialer af dårlig kvalitet, der kommer ind i deres lande, med importrestriktioner, der nu ses i Vietnam, Malaysia, Indonesien, Filippinerne, Indonesien, Cambodja, Indien og Sri Lanka. Intet land ønsker at blive den næste losseplads for blandet genanvendelse af lav kvalitet.

Papirgenbrugerne, der ejer MRF'er, er nu mindre tilbøjelige til at blive involveret i handel med fibre som en vare og har i stedet returneret fokus til fibre som råvare til deres egne planter.

Forventningen er, at papir reprocessorer i dag kan håndtere en bredere vifte af materialer, som helt sikkert har udvidet, hvad der kan optages i blandet papir kvaliteter.

Forskellige indsamlingssystemer og indvirkningen på kontaminering

I takt med at eksportmarkederne for blandede papirer af lav kvalitet og OCC skrumper ind, er udfordringen at reducere forureningen. Det er almindeligt anerkendt, at den måde, tør genanvendelse indsamles på, er den største enkeltstående faktor. Indsamlingssystemer, der opfanger hver type genanvendelig separat, får råmaterialer af bedre kvalitet.

Uanset kvalitet vil fordele og ulemper ved, om "single-stream" versus "adskillelse ved kilden" er den mere effektive genanvendelsesmetode, fortsat være et stærkt omstridt spørgsmål i mange lande. Kommunal indsamling i det meste af det kontinentale Europa er kendetegnet ved papir og kort indsamlet i en dedikeret skraldespand eller container fra boligklynger. Omvendt går størstedelen af samlingerne i USA og i mindre grad i Det Forenede Kongerige ind for en blandet tilgang med sortering nedstrøms i MRF'er.

For førstnævntes vedkommende resulterer dette typisk i forureningsniveauer på under 0,5 %, mens kvaliteten for sidstnævntes vedkommende er langt mere variabel. Selv om det anses for billigere at indsamle, involverer blandet genanvendelse komprimering af andre tørre genanvendelige materialer, såsom glas, metal og plast med fibrene.

Selv i tilfælde af adskillelse ved kilden er forurening et problem, og dette vokser, efterhånden som affaldsstrømmens skiftende sammensætning afspejler de skiftende forbrugsvaner og krav til emballage.

For at tackle disse udfordringer hjælper det, hvis reprocessorer kan udnytte teknologi, der er bygget med en dyb forståelse af disse processer.

Hvad kontaminering betyder for oparbejdning af papir

Forurenende stoffer i råvare til en papir- eller papgenanvendelsesfabrik kan forårsage to typer problemer, som begge er dyre.

For det første er der en direkte indvirkning på produktionsprocessen. Enten bremse dette ned eller, værre endnu, forårsager skade på de maskiner, der kræver nedetid og reparation. At miste selv et par timers køretid på en mølle er en betydelig omkostning for ejerne.

Et stort problem i nogle lande er f.eks.

En anden direkte virkning på produktionen er plast, især film, der kan være vanskelige at adskille fra fibrene i en papirgenvindingsproces, da den bliver viklet rundt om dele af maskinen - igen stoppe linjen.

For det andet er omkostningerne ved at fjerne og slippe af med forurenende stoffer. Dette er særlig vigtigt i Europa, hvor regeringerne beskatter affald betydeligt. For en virksomhed, der har betalt for at købe baller af fibre, så også betale for at afhænde noget af dette er et stort problem. Ikke alene er der de direkte bortskaffelsesafgifter, men der er også administrativ tid og kræfter på møllens værkstedsgulv for at håndtere dette.

Gør karakteren

For at løse disse problemer har AMCS udviklet sin brancheførende ERP-software til papirgenbrugsindustrien på grundlag af den viden, der er erhvervet i samarbejde med MRF'er.

Platformen, der gør det muligt at opdele indgående forsendelser og klassificere dem i overensstemmelse hermed. Når en belastning ankommer, efter at brovægten automatisk har logget den på systemet, kan en bankmand eller spotter gennemgå den ved hjælp af AMCS-skysoftwaren på en mobilenhed. Fugtaflæsninger kan indtastes såvel som kvalitetsklassificeres, så hvis det er nødvendigt, kan eventuelle vægtfradrag på grund af vandindhold gå direkte ind på leverandørfakturaen.

Specifikke typer forurenende stoffer kan indtastes i systemet sammen med fotografier taget på stedet ved hjælp af den mobile enhed. Alle disse data kan derefter leveres tilbage til leverandøren, hvilket skaber en uvurderlig feedback loop. Denne proces betyder, at en mølle er i stand til at rådgive effektivt, hvis der er fradrag, der skal foretages fra fakturaen til leverandøren, med dokumenteret dokumentation.

Ingen reprocessor ønsker at markere prisen på dette grundlag, men det betyder, at omkostningerne ved forurening opvejes med lidt back office admin. Det giver også en fiberleverandør vigtige oplysninger til at styre deres uddannelsesindsats med offentligheden eller dets kunder. At kende forureningen er et nødvendigt første skridt til at tackle problemet.

Der oprettes en profil for hvert leverandørfirma eller offentlig myndighed, der leverer materialet, med en historisk oversigt over tidligere forsendelser. Dette gør det muligt for ledere at tildele klassificeringsarbejde til kunder med dårlige resultater, hvilket sparer tid på at administrere masser af kunder, der vides at levere genanvendelige materialer af god kvalitet.

Egnet til formålet

Vi ved, at forurening har været et stort problem, der berører papir og kort til genanvendelse. Ved præcist og effektivt at identificere problemet fremskynder AMCS-løsningen klassificeringsprocessen. Det betyder, at en papirfabrik og dens leverandører hurtigt er på samme side, hvilket sikrer, at genbrug af god kvalitet får den bedste pris.

Det giver også sikkerhed for, at lageret er nøjagtigt, så driftsledere ved, at de har de rigtige input til produktionslinjen.

Del dette på:

Facebook X LinkedIn

Er du klar til at se, hvad AMCS kan gøre for dig?

Lad AMCS vise dig, hvordan du optimerer din drift, så den bliver mere effektiv, øger overskuddet og får din virksomhed til at vokse.

Anmod om en skræddersyet demo

AMCS Platform for Paper Recycling Fibre Recycling strømliner driftsprocesserne

Få mere at vide om, hvordan du strømliner driftsprocesser og øger overskuddet

Download brochure

Ressourcer

Blog

Navigering i teknologiske forandringer

Blog

Transport af husdyr

Blog

Den digitale fremtid for bæredygtig transport af byggematerialer

Få vist andre ressourcer

Er du klar til at starte din digitale rejse?

Hold dig opdateret ved at tilmelde dig vores nyhedsbrev nu!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev
DEMO

Anmod om en demo for at vise hvordan vores software løsninger kan skabe vækst og bæredygtighed i netop din virksomhed.

Undersøge Karriere Løsninger Blogs Brochurer Fortrolighedserklæring Juridisk meddelelse Hold kontakten Tilmeld dig vores nyhedsbrev Følg os på