Dansk
Alle løsninger Brancher Succeshistorier Ressourcer Om AMCS
Kontakt
Kontakt osBrochurer
Blog juni 2020 Updated juli 2023

Dynamisk affaldsindsamling: forbedring af bæredygtighed og reduktion af omkostninger

Forbedring af bæredygtigheden og reduktion af omkostningerne

Download brochure

Martijn Schimmer

Intelligent Optimization Solution Advisor

Forbedring af bæredygtigheden og reduktion af omkostningerne

Det Forenede Kongerige producerede 202,8 millioner tons samlet affald i 2014, det sidste års statistikker var tilgængelige fra regeringen. Det svarer til en stigning på 4,6 % i forhold til 2012. I 2014 genererede USA 258 millioner tons kommunalt fast affald alene. Ifølge Verdensbanken producerede byer rundt om i verden 1,3 milliarder tons fast affald i 2012, hvilket gav hver person et fodaftryk på 1,2 kg. Dagen. De 1,3 milliarder ton forventes at stige med 2,2 milliarder i 2025.

Befolkningen – og dermed forbruget – vokser. Mellem 2011 og 2015 steg Greater London med 5,7%; Bristol, 4,5%; og West Midlands med 3,4%. Dette er blot nogle få eksempler, der er citeret af Office of National Statistics. New York City voksede med 5,5% mellem 2010 og 2015. Med migration er det en lignende historie i hele Europa.

Da byområder rundt om i verden søger bæredygtig vækst, skal den dynamiske affaldsindsamling indgå i ligningen for at beskytte befolkningen, økosystemet og indtægterne for affaldshåndteringsselskaber, samtidig med at omkostningerne for de lokale myndigheder sænkes. Mange virksomheder i Europa har allerede vedtaget on-demand indsamling, og det gør en forskel.

Indførelse af dynamisk affaldsindsamling ville generere nye data, der kunne analyseres for bedre at identificere vaner i forskellige områder af byer og reducere affaldsindsamlingsfrekvensen. Omkostningsbesparelserne kan være betydelige og samtidig reducere CO2-emissionerne gennem reduceret brændstofforbrug og færre køretøjer på vejene.

Groningen Kommune

Data informerer

Overvej omkostningerne ved tømning af containere: transport, vedligeholdelse af udstyr og køretøjer og arbejdskraft. Tømning af disse containere, i det mindste i store dele af verden, involverer statisk planlægning: bestemte containere er planlagt til at blive tømt på en bestemt dag.

Dynamisk affaldsindsamling vender op og ned på den model. Med Internet of Things (IoT) skabes et intelligent netværk af beholdere ved at udstyre skraldespande med smarte chips eller sensorer. De indsamlede data afslører f.eks. udfyldningshastigheder eller tidspunktet for den sidste indsamling. Dette resulterer i en mere effektiv proces for affaldsindsamlinger, som kan planlægges i realtid baseret på dataene. I det mindste kan affaldsindsamlinger baseres på påfyldningsniveauer. Dynamisk affaldsindsamling reagerer på mængden af affald, der kan ændre sig uge til uge eller endda dag i dag.

De indsamlede oplysninger giver organisationer en bedre forståelse af, hvordan affald på ethvert sted produceres, og hvordan det kan håndteres. Ressourcerne kan målrettes mere effektivt. For eksempel ved de, hvilke områder der er i fare for gadeaffald og kan være proaktive i at tackle situationen.

Effektivitet er lig med omkostningsbesparelser

Med affaldsindsamlinger mere effektive vil omkostningsbesparelser naturligvis følge. Ved at analysere dataene kan indsamlingsruter optimeres og prioriteres. Affaldsindsamlere kunne gå et skridt videre ved at indsamle oplysninger om vejr, trafik og særlige begivenheder for at omlægge ruter for maksimal effektivitet.

For affaldshåndteringsselskaber, der har indgået kontrakt om at indsamle affald, kan dette give fantastiske muligheder med hensyn til besparelser på driftsomkostningerne. En stor del af de involverede udgifter elimineres, så de bruger mindre ved at sætte færre lastbiler på vejene, mindre på brændstof ved at optimere ruter og rejse færre kilometer og mindre på arbejdskraft, alt imens de reducerer deres CO2-emissioner.

Dynamisk affaldsindsamling giver også et løft til entreprenører, hvis gebyr inkluderer et ekstra gebyr, når vægten er over et bestemt niveau. Skraldespanden fortæller dem, hvornår det er tid til at tømme dem. Denne viden kombineret med mere effektive ruter giver to fordele: chancen for at optimere mængden af afgiftspligtige indtægter og samtidig sænke omkostningerne ved opkrævning.

Eksempel fra Holland

I Holland fokuserer en kunde hos AMCS på omvendt indsamling, som er indsamling af genanvendelige materialer snarere end affald. Virksomheden rapporterer besparelser på køretøjets bevægelse gennem den dynamiske affaldsindsamling. Ved kun at indsamle fyldte skraldespande og bruge optimerede ruter var de i stand til at:

Den teknologi, der er nødvendig for at drive dynamisk affaldsindsamling, såsom ruteoptimering, kan fuldstændig transformere virksomheder, der sidder fast i statiske processer. Det andet alternativ? Hold dig til business as usual.

Del dette på:

Facebook X LinkedIn

Er du klar til at se, hvad AMCS kan gøre for dig?

AMCS Intelligent Route Optimization kombinerer dynamisk ruteplanlægning og realtidsoptimering for at øge effektiviteten og forbedre indtjeningen.

Anmod om en demo

Brochure om intelligent optimering

Lad os vise dig, hvordan ruteoptimering kan reducere kilometertal, køretid og CO2-udledning med 5-25%.

Download brochure

Ressourcer

Blog

Navigering i teknologiske forandringer

Blog

Transport af husdyr

Blog

Den digitale fremtid for bæredygtig transport af byggematerialer

Få vist andre ressourcer

Webinar on Demand: Styrken ved ruteoptimering

Få indsigt i, hvordan du gør dine komplekse ruteplaner til en strømlinet proces efter behov uden de tidskrævende manuelle opgaver.

Se webinar
DEMO

Anmod om en demo for at vise hvordan vores software løsninger kan skabe vækst og bæredygtighed i netop din virksomhed.

Undersøge Karriere Løsninger Blogs Brochurer Fortrolighedserklæring Juridisk meddelelse Hold kontakten Tilmeld dig vores nyhedsbrev Følg os på