Dansk
Alle løsninger Brancher Succeshistorier Ressourcer Om AMCS
Kontakt
Kontakt osBrochurer
Blog marts 2020 Updated maj 2022

Intelligent optimeringsgrundlag for omvendt indsamling

Nederlandene er førende inden for genanvendelse af husholdningsaffald. Indsamling af affald ved hjælp af underjordiske containere hjælper de lokale myndigheder med at opfylde cirkulære ambitioner.

Ring tilbage til mig

Martijn Schimmer

Intelligent Optimization Solution Advisor

Nederlandene er førende inden for genanvendelse af husholdningsaffald. Indsamling af affald ved hjælp af underjordiske containere hjælper de lokale myndigheder med at opfylde cirkulære ambitioner.

Nederlandene er førende inden for genanvendelse af husholdningsaffald. Indsamling af affald ved hjælp af underjordiske containere hjælper de lokale myndigheder med at opfylde cirkulære ambitioner.

At reducere mængden af almindeligt affald og samtidig indsamle flere råmaterialer, såsom plast, papir og glas, er et af målene for omvendt indsamling. Borgerne tager deres eget generelle affald til underjordiske containere, som tømmes på grundlag af intelligente teknologier og intelligent optimering. Automatiseret udveksling af oplysninger om affaldsniveauerne i underjordiske containere gør det muligt at planlægge optimale ruter til tømning af dem. Det betyder, at indsamlingen af almindeligt affald nu i højere grad kan afpasses efter indsamlingskapaciteten. Ud over at der kræves færre lastbiler, betyder reduktion af det kørte kilometertal lavere CO2-udledning. Dette hjælper de lokale myndigheder med at nå deres bæredygtige mål og opfylde deres cirkulære ambitioner. Desuden betyder det faktum, at de lokale myndigheder er i stand til at optimere forvaltningen og kontrollen af deres affaldsindsamling, at de underjordiske containere også udgør et led i it-infrastrukturen i intelligente byer.

Omvendt indsamling giver flere råvarer

Formålet med omvendt indsamling er at øge affaldssortering til 75 procent. Dette vil reducere den årlige mængde almindeligt affald fra det, der var omkring 250 kg pr. indbygger i 2014, til 100 kg i 2020. Alt i alt vil dette stille mere genanvendelige råmaterialer som plast og organisk affald til rådighed. Målene er fastsat i VANG's program for gennemførelse af husholdningsaffald. De fleste kommuner – mere end 90 procent – har fastsat foranstaltninger for affald og råvarer i en plan. Mere end halvdelen af rådene har sat både generelle affalds- og separationsmål. Dette er resultatet af en midtvejsevaluering af VANG's program for gennemførelse af husholdningsaffald. Evalueringen forudser også, at den gennemsnitlige årlige mængde almindeligt affald i 2020 vil være ca. 140 kg pr. person; stadig et godt stykke over målet på 100 kg.

Tømning af underjordiske containere på grundlag af smart teknologi og IoT

I praksis betyder omvendt indsamling, at hyppigheden af dør-til-dør-indsamling reduceres, og underjordiske beholdere skal tømmes oftere. For at forhindre en stigning i antallet af lastbiler, der bruger gaderne – en velkendt gene for borgerne – tømmes underjordiske containere kun, når det ideelle påfyldningsniveau er nået. Dette er muligt på grund af intelligent optimering. en kombination af smarte teknologier og IoT (Tingenes internet). De optimale veje til tømning af underjordiske containere beregnes i henhold til udfyldningsniveaudata. Da containerne først sender en anmeldelse, når affaldet har nået et vist niveau, planlægges indsamlingsruten forskelligt hver dag. Der er flere måder at identificere, hvor fuld en beholder er. Systemet tæller f.eks. det antal gange, adgangsklappen åbnes, eller det kan bruge historiske data om tidligere registrerede containerindholdsvægte.

Sensorer registrerer påfyldningsniveauet for underjordiske containere

Brugen af sensorer er en anden mulighed til rådighed for logning af påfyldningsniveauerne i underjordiske beholdere. Døgnet rundt måler hver sensor en række parametre, herunder affaldsniveauet i beholderen og dermed det deponerede beløb. Det aktuelle påfyldningsniveau bruges til at forudsige, hvornår beholdere skal tømmes. Som sådan kan den optimale rute beregnes for at begrænse det kørte kilometertal og dertil minimere CO 2-udledningen. Med andre ord producerer den den mest effektive indsamlingsmodel. Systemet bruger oplysningerne til at generere optimerede ruter, der automatisk videresendes til planlægningsafdelingen. Rutevejledningen udarbejdes, planlægges og videresendes automatisk til støvvognene. Fuld containere er ikke de eneste, der skal tømmes. For eksempel kan systemet ved hjælp af en række komplekse algoritmer anbefale at tømme en nærliggende beholder, selvom den 'kun' er 75% fuld. Der gøres derfor mere effektiv brug af den disponible indsamlingskapacitet.

Fordele ved intelligent optimering

Kun tømning af underjordiske containere, når det ideelle påfyldningsniveau er nået, er en af de største fordele ved intelligent optimering. Natasja Vemmer, forretningskonsulent hos Omrin, ser den mere logiske planlægning af ruter som endnu et vigtigt pluspunkt. "Arbejdet deles mere retfærdigt blandt chaufførerne, og nu behøver de ikke at køre over til den anden side af byen for at tømme en underjordisk container, der kun er halvt fuld," siger hun i et interview med AMCS. "Fordi det giver os mulighed for at arbejde mere effektivt, har vi et overskudskøretøj hver uge, så vi kan tilføje en ekstra rute eller bruge den til andet arbejde. Ruteoptimering betyder også færre klager fra beboere. Nu kan vi hurtigt se, hvor fulde containerne er, så vi ved præcis, hvornår de skal tømmes. Derfor kommer vi næsten aldrig for sent mere.'

Stressfri planlægning

Når du bliver spurgt, Natasha kommer op med et andet vigtigt punkt. "Når vores planlægger starter om morgenen, behøver han ikke længere først at kontrollere, hvilke containere der skal tømmes. Dette arbejde er sammen med at finde den optimale vej til tømning af containerne allerede gjort for ham. Ikke alene sparer det en enorm mængde tid, det tager stress ud af planlægningen. Desuden betyder ruteoptimering i praksis mindre arbejde. Det sparer tid, hvilket betyder, at vi kan indsætte mennesker og udstyr andre steder. Miljøfordelene er en anden vigtig grund til, at mange råd optimerer indsamlingsruterne. Antallet af køretøjers bevægelser er faldet, hvilket betyder, at vi har været i stand til at reducere de kørte kilometertal og reducere CO2-emissionerne, hvilket alt sammen reducerer indvirkningen på miljøet. Samtidig hjælper intelligent optimering kommunerne med at nå deres bæredygtige mål og opfylde deres cirkulære ambitioner.

Del dette på:

Facebook X LinkedIn

Er du klar til at se, hvad AMCS kan gøre for dig?

AMCS Intelligent Route Optimization kombinerer dynamisk ruteplanlægning og realtidsoptimering for at øge effektiviteten og forbedre indtjeningen.

Anmod om en demo

Webinar on Demand: Styrken ved ruteoptimering

Få indsigt i, hvordan du gør dine komplekse ruteplaner til en strømlinet proces efter behov uden de tidskrævende manuelle opgaver.

Se webinar

Ressourcer

Begivenhed

RWM 2023

Blog

Benchmark-infografikken: Et hurtigt kig på et dybt dyk i branchen

Blog

Navigering i teknologiske forandringer

Få vist andre ressourcer

Webinar: Bæredygtig affaldsindsamling i beboelige byer ved hjælp af prognosealgoritmer

Se webinar
DEMO

Anmod om en demo for at vise hvordan vores software løsninger kan skabe vækst og bæredygtighed i netop din virksomhed.

Undersøge Karriere Løsninger Blogs Brochurer Fortrolighedserklæring Juridisk meddelelse Hold kontakten Tilmeld dig vores nyhedsbrev Følg os på