Dansk
Alle løsninger Brancher Succeshistorier Ressourcer Om AMCS
Kontakt
Kontakt osBrochurer
Blog maj 2021 Updated juli 2023

Intelligent optimering i dag

Intelligent optimering er den kraftfulde, avancerede dynamiske routingoptimeringsløsning, der maksimerer effektivitet og produktivitet for enestående kundeservice i alle typer affald - kommerciel, indenlandsk, roll-off, spring, farligt og meget mere.

Se webinar

Martijn Schimmer

Intelligent Optimization Solution Advisor

Intelligent optimering er den kraftfulde, avancerede dynamiske routingoptimeringsløsning, der maksimerer effektivitet og produktivitet for enestående kundeservice i alle typer affald - kommerciel, indenlandsk, roll-off, spring, farligt og meget mere.

Lasse Jiborn, kommerciel direktør for intelligent optimering og routing og medlem af seniorledelsen AMCS, talte for nylig på Waste Today August 2020 Virtual Tradeshow om Hvordan kan intelligent optimering øge effektiviteten. Lasse diskuterer de udfordringer, kunderne står over for i dag, hvordan Intelligent Optimization kan tilføje betydelige driftseffektiviteter og kundeservicefordele til routing og teknologiens fremtid.

ABC's af Ruteplanlægning

IO er en del af AMCS-platformen og tilbyder affaldshåndteringsorganisationer en integreret transport- og forsendelses- eller routingløsning. En kunde begynder typisk med f.eks. Området er ikke kun defineret geografisk, men også efter en komplet indsamlingscyklus, således at hvis der indsamles affald ugentligt, genanvendelse hver anden uge og farligt affald hver sjette uge, vil dette område have en seks ugers cyklus.

For at oprette hovedruteplanen føjes data for alle relevante elementer i området til blandingen, f.eks.

Den oprettede masterruteplan indeholder oplysninger om hver lastbil, kundestop og chauffør for hver dag i løbet af den seks uger lange cyklus.

Optimering, Old School

Ikke-AMCS-ruteplanlægning på mellemlang sigt indebærer, at ordrer med lastbiler, dage og vedligeholdelsesopgaver skal giftes i hovedruteplanen. Når den er optimeret, er det ikke tilladt at ændre ordrer mere. Eventuelle efterfølgende modtagne ordrer overføres til den næste relevante dag. Da planen låser ordreindlæg, før den er færdig, kalder vi den statisk.

Dynamisk optimering: Sådan fungerer det

AMCS-kunden tager sammen med AMCS masterruteplanen og ændrer den ved hjælp af what if-scenarier. Hvad hvis der for eksempel bruges to færre lastbiler? Hvad hvis stop på en bestemt dag ændres til en anden dag for at undgå f.eks. en parade? Løsningen genberegner inputtet, og de deraf følgende effektivitetsændringer evalueres.

Masterplanen er således raffineret og optimeret - men ikke frosset. Der er ingen ordrefrist eller lockdown, og eventuelle indgående ordrer indarbejdes automatisk i planen i realtid, hvilket muliggør on-demand-service.

Dynamisk optimering, hvor AMCS skiller sig ud som værende helt forskellig fra andre løsninger. Men andre store fordele spiller også nøgleroller.

Avancerede værktøjer og end-to-end digitalisering

"Dette er et område af vores forretning, der ændrer sig meget hurtigt," ifølge Lasse Jiborn, "med indførelsen af IoT, RFID og GPS, hvor vi kan være meget præcise om præcis, hvor vores lastbiler er på et bestemt tidspunkt."

Så er der hændelsesdrevet reoptimering. "Det bliver mere og mere interessant at lave dynamisk optimering, at finde ud af, siger, hvis en lastbil bryder sammen lige nu, lige her, hvordan vi bedst kan tage sig af vores beboer, Hvordan omdirigerer vi lastbilerne for at få dette til at fungere? Det hele sker automatisk.

"Takket være IoT, indbyggede computere og nutidens tilslutningsmuligheder kan vi omarrangere elementer og omlægge i løbet af dagen." Resultatet: maksimal driftseffektivitet i realtid.

"Den statiske tilgang til planlægning udfører langsigtede simuleringer og masterruter, men på et bestemt tidspunkt lukker vagtvinduet, og den endelige plan udarbejdes og udføres uden yderligere input.

"Det gør vi ikke. Der er ingen grund til at stoppe ordrer, og optimering er i gang for en virkelig agil form for integreret planlægning og udførelse. Vi har løbende opdateringer, når vi afkrydser samlingerne."

Resultatet i Fordele

Hvad er de største kundeudfordringer i dag?

"Lige nu, viden," siger Jiborn. "I denne verden, når vi besøger kunder, møder vi nogle fantastiske afsendere hele tiden. De ved alt. De ved, hvordan hver chauffør kan lide at køre, hvor lang tid de tager at gøre ting, hvilke nye ordrer går til hvilke lastbiler. I deres hjerner. Det samme gælder for chaufførerne, de kender deres rute."

Denne "stammeviden" (en forretningsbetegnelse for uskreven viden, der deles af en undergruppe af medarbejdere) har sine risici, især når nye chauffører kommer om bord, eller når ruter ændres drastisk, som i den nye normale. Der er betydelig driver churn lige nu, og et generationsskifte skift så godt, hvilket øger behovet for skærpet forandringsledelse færdigheder.

Hvordan har den nye normal påvirket branchen?

Dagene efter nedlukninger har givet virksomhederne en forsmag på, hvad der kræves for at håndtere ændringer med nyfunden hastende karakter og smidighed. "Når der sker noget så stort som en pandemi, siger Jiborn, er virksomheder tvunget til hurtigt at ændre sig. Udfordringen er at vide, hvordan man ændrer sig på en meget hurtig, dynamisk, men kontrolleret måde.

"Hvad der foregår i verden lige nu, bliver behovet for at automatisere for kontrol endnu mere indlysende, når noget så stort sker. Hvordan ændrer vi hurtigt vores evne til at indsamle baseret på den nye situation? Vi har ikke længere brug for 100 lastbiler herovre. I stedet skal vi bruge 50 her og 75 derovre. Hvordan gør vi det på en meget hurtig, men kontrolleret måde? Det er det, virksomhederne kæmper med i dag."

Inden for intelligent optimering betyder det at bringe nye ideer til bordet.

"For eksempel," siger Jiborn, "en stærk afsender kan håndtere 15 til 20 lastbiler, der er tildelt et depot. Så for en operation med tre depoter, det er 60 lastbiler og tre afsendere.

"Hvis vi kan automatisere og optimere det, kan vi begynde at krydse over lastbilerne på de tre depoter for større kontrol og for at automatisere Ideelt set, for denne lastbil, der kører ud af dette depot, kan han slippe lastbilen af på et nyt depot og gå derfra.

"Du ønsker at være i stand til at blande og matche de større pulje af lastbiler til at give flere planlægningsmuligheder. Det ville være en reel fordel at opnå denne fleksibilitet ved at dele på tværs af områder. Du ville få betydelig kontrol ved at automatisere denne viden, hvilket muliggør bedre udnyttelse af køretøjer."

Om intelligent AMCS-optimering

At gå fra manuel routing og forsendelse til automatisk og dynamisk ruteoptimering er den bedste måde at maksimere effektiviteten og forbedre kundeservicen på.

Få mere at vide om intelligent optimering

Se Webinaren On-Demand Waste Today med Lasse Jiborn: Hvordan kan intelligent optimering øge effektiviteten?

Del dette på:

Facebook X LinkedIn

Er du klar til at se, hvad AMCS kan gøre for dig?

AMCS Intelligent Route Optimization kombinerer dynamisk ruteplanlægning og realtidsoptimering for at øge effektiviteten og forbedre indtjeningen.

Anmod om en demo

Maksimer effektiviteten via optimering

Se webinar

Ressourcer

Begivenhed

RWM 2023

Blog

Benchmark-infografikken: Et hurtigt kig på et dybt dyk i branchen

Blog

Navigering i teknologiske forandringer

Få vist andre ressourcer

Webinar on Demand: Styrken ved ruteoptimering

Få indsigt i, hvordan du gør dine komplekse ruteplaner til en strømlinet proces efter behov uden de tidskrævende manuelle opgaver.

Se webinar
DEMO

Anmod om en demo for at vise hvordan vores software løsninger kan skabe vækst og bæredygtighed i netop din virksomhed.

Undersøge Karriere Løsninger Blogs Brochurer Fortrolighedserklæring Juridisk meddelelse Hold kontakten Tilmeld dig vores nyhedsbrev Følg os på