Dansk
Alle løsninger Brancher Succeshistorier Ressourcer Om AMCS
Kontakt
Kontakt osBrochurer
Blog juni 2020 Updated december 2023

Operationel indsigt giver hurtige svar til metalgenbrugere

Gennem dataudveksling i realtid sporer AMCS Recycling Software alle driftsprocesser.

Anmod om en tilpasset demo

Conor Dowd

AMCS Director of Product Marketing

Gennem dataudveksling i realtid sporer AMCS Recycling Software alle driftsprocesser.

Takket være dataudveksling i realtid med den branchespecifikke AMCS Recycling Software kan metalgenvindingsvirksomheder reagere øjeblikkeligt på de aktuelle pris- og markedsoplysninger. Det fremgår tydeligt af et interview med to eksperter, Martin Weper og Conor Dowd, som begge har mange års erfaring i genvindingsindustrien. Især gennemsigtigheden og den fulde indsigt, som end-to-end-løsningen giver i alle operationer, gør det muligt for metalgenbrugere at handle hurtigt, hvilket bidrager til at styrke deres konkurrencefordel, siger de.

"Indsigt i realtid i både drift, økonomi og marginer"

Fuld gennemsigtighed i den samlede drift er en af de væsentlige fordele, som metalgenbrugere kan drage fordel af ved at automatisere deres driftsprocesser med en enkelt end-to-end-løsning, ifølge Martin Weper, administrerende direktør for AMCS Recycling Software i Tyskland. "Virksomheder på ethvert sted og til enhver tid har indsigt i realtid både i drift, økonomi og marginer. Det er en kæmpe fordel, især for små og mellemstore virksomheder. I dag står metalgenbrugere mere end nogensinde over for en række udfordringer. Den komplekse logistiske genanvendelsesproces, de hurtigt skiftende priser og udsvingene på det globale stålmarked kræver, at virksomhederne reagerer hurtigt og fleksibelt på de nye omstændigheder", siger han.

"Derudover står metalgenvindingsvirksomhederne også over for modvinden fra den globale økonomi, de oplever i øjeblikket. Selv for mindre metalgenvindingsvirksomheder er en hurtig reaktion, f.eks. på ændrede priser, af største vigtighed. Da det integrerede system også giver mulighed for at linke materialer til aktuelle prislister, f.eks. fra London Metal Exchange, giver det genbrugsvirksomhederne mulighed for fleksibel prisfastsættelse. Det er en af de andre store fordele ved genanvendelsessoftwaren", understreger han. "På grund af dette kan metalgenvindingsvirksomheder reagere på skiftende markedsforhold på relativt kort tid."

"Håndtering af forsyningskæden for metalgenbrug med ét enkelt IT-system"

AMCS Recycling Software kan levere præcis det, står det klart. Den branchespecifikke løsning, der er specielt udviklet til metalgenbrugere, omfatter hele spektret af funktioner til at digitalisere og automatisere operationelle genbrugsprocesser. Det omfatter løsninger til prissætning af flere kunder/flere læs, kontraktstyring, afsendelse, vejning både på brovægten og på vægten på pladsen. Genbrugssoftwaren indeholder også materialestyring, lagerstyring, mobil sortering og regnskab komplet med en selvbetjent kundeportal og dokumentstyring.

Det centrale element, der muliggør helt digitale priser, er det operationelle workflow med dataudveksling i realtid mellem både brovægten, vægten på pladsen og det centraliserede system til registrering af både sortering og vægt i forhold til en ordre. Dataudveksling i realtid gør det også muligt for virksomheder konstant at spore materialer og dermed strømline processer. Genbrugssoftwaren har også mange facetter, f.eks. kan en konto være både kunde og/eller leverandør. Derudover kan positionen med omkostninger og værdi af lageret altid styres.

"Et standard konventionelt ERP-system fungerer ikke på dette marked"

Fordi AMCS Metal Recycling Software digitaliserer og automatiserer hele forsyningskæden for metalgenbrug, skiller løsningen sig ud på markedet, tilføjer Conor Dowd, Head of Sales for Waste and Recycling Solutions for UK og Irland hos AMCS. "End-to-end-løsningen dækker alle driftsprocesser fra indkøb, materialesortering, forarbejdning, genanvendelse, betaling efter udbytte, salg, lagerstyring inklusive et økonomisystem. Det er derfor, konventionelle ERP-systemer ikke fungerer på dette marked. Metalgenbrugere er på udkig efter specialiserede funktioner og support, som er specifik for deres branche. Jeg ved fra mange år i affalds- og genbrugsindustrien, at man ikke finder dette i konventionelle ERP-systemer."

Og han ved, hvorfor det er sådan. "Metalgenbrugere køber materialer, bearbejder dem og sælger dem igen. Med andre ord: De frigør materialer og tilfører dem værdi, før de sælger dem. Gennemsigtighed i hele forsyningskæden for metalgenbrug er en vigtig forudsætning for til enhver tid at vide, hvad omkostningerne er ved de indkøbte materialer, forarbejdningen af dem, og hvad den bedste pris er for at sælge dem. Det kræver, at virksomhederne hele tiden er opdaterede om både markedspriser og rå-, WIP- og færdigvarelagre. Derfor gør sporingen af materialer i realtid, at løsningen skiller sig ud fra ethvert standard operationelt ERP-system på markedet."

Se video om metalgenvindingsindustrien

Del dette på:

Facebook X LinkedIn

Ressourcer

Blog

Navigering i teknologiske forandringer

Blog

Sådan fremskynder du processen med ordre til kontanter – og bliver betalt hurtigere!

Blog

Fra jernbanespor til digitale stier: Indsigt fra AMCS-kundebegivenheden

Få vist andre ressourcer
DEMO

Anmod om en demo for at vise hvordan vores software løsninger kan skabe vækst og bæredygtighed i netop din virksomhed.

Undersøge Karriere Løsninger Blogs Brochurer Fortrolighedserklæring Juridisk meddelelse Hold kontakten Tilmeld dig vores nyhedsbrev Følg os på