Dansk
Alle løsninger Brancher Succeshistorier Ressourcer Om AMCS
Kontakt
Kontakt osBrochurer
Blog juli 2020 Updated december 2023

Kraftfulde algoritmer optimerer alle former for affaldsindsamling

AMCS Waste Planner forbedrer både planlægningstid og rutekvalitet markant

Martijn Schimmer

Intelligent Optimization Solution Advisor

AMCS Waste Planner forbedrer både planlægningstid og rutekvalitet markant

Indsamling og transport af affald er utroligt komplekst, hvilket gør det svært at opretholde en slank og effektiv drift og samtidig overgå kundernes forventninger. Disse udfordringer kan tackles med Waste Planner, en affaldsspecifik løsning, der giver mulighed for planlægning af både statiske hovedruter og dynamisk planlægning i realtid for indsamling af husholdnings- og erhvervsaffald.

På grund af de kraftfulde algoritmer er planlæggerne i stand til at producere effektive og realistiske ruter til både affaldsindsamling med høj og lav densitet. Resultatet er, at planlægningstiden reduceres drastisk fra 25 % til 75 %, samtidig med at rutekvaliteten og kundeservicen forbedres. Desuden fører reduktionerne på 5% til 25% i kilometertal og køretid til en stor reduktion iCO2-udledningen, og dermed bidrager de begge til virksomhedernes bæredygtighed og den cirkulære økonomi.

Affaldsindustrien står over for en række udfordringer

Affaldsbranchen er hovedsageligt præget af en stor diversitet i både indsamling og transport af husholdnings- og erhvervsaffald, hvor hver affaldsstrøm har sine egne specifikke krav. For eksempel forskellige former for planlægning, en stor variation i containertyper, høj geografisk tæthed, enorme mængder stop i indsamlingen af husholdningsaffald, udfordrende servicemønstre inden for indsamling af erhvervsaffald og valget af deponeringssted. Det gør det svært at opretholde en slank og effektiv drift og samtidig overgå kundernes forventninger. Virksomhederne står over for en masse manuelt og praktisk arbejde med ringe gennemsigtighed, stive forretningsprocesser og manglende lydhørhed over for kundernes krav.

AMCS Waste Planner er et veludviklet, fuldt integreret system til affaldsindustrien, der dækker alle typer affaldsindsamlingsruter, transport og overførsel. Det omfatter også alle former for planlægning som statiske hovedruter og dynamisk planlægning i realtid for bl.a. skraldespande, underjordiske containere, containere og roll-on/roll-off-containere.

På grund af de kraftfulde algoritmer er planlæggerne i stand til at producere effektive og realistiske ruter til både affaldsindsamling med høj og lav densitet. Ruterne optimeres ud fra de laveste omkostninger, samtidig med at der tages hensyn til servicekrav og forretningsregler. Nøgleaspekter i planlægningen er lettere og mere effektive, hvilket giver mulighed for at opnå betydelige forbedringer, f.eks. planlægning med forskellige besøgsfrekvenser, valg af affaldscentre og køretøjstyper, integration af ad hoc-ordrer og faste ordrer, håndtering af ugedags- og sæsonvariationer og langsigtet logistisk struktur.

Fuldt integreret system til alle typer planlægning af affaldsindsamling

Waste Planner er AMCS' intelligente optimering, som tillader alle former for planlægning og består af både ruteplanlægning og flådeplanlægning. Ruteplanlægning giver mulighed for storstilet optimering af masterplaner, scenarier, vedligeholdelse af masterruter, daglig ruteoptimering og langsigtede what-if-simuleringer. Systemet kan håndtere mere end 300.000 ordrer i samme optimering og mere end 1.500 stop i sekvensoptimering, besøgsfrekvenser og -mønstre, balancering af områdearbejde og også usammenhængende eller overlappende ruter. Flådeplanlægning giver smidig og automatisk ruteoptimering, drifts- og realtidsoptimering og alt i én indsamling, transport, overførsel og service. Det fuldt distribuerede flerbrugersystem tilbyder en virksomhedsklar løsning og systemintegration i realtid med omfattende affalds- og genbrugsfunktionaliteter.

Fordelene ved AMCS Intelligent Optimisation er betydelige, for eksempel reducerer Waste Planner planlægningstiden dramatisk med 25-75 %, samtidig med at kundeservicen og rutekvaliteten forbedres. Der er også et fald i den tid, der bruges på opfølgning gennem integrerede IT-systemer. Derudover reduceres antallet af kørte kilometer og køretiden med 5-25 %, hvilket fører til en stor reduktion i CO2-udledningen. Desuden skal der bruges 5 til 15 % færre køretøjer til at udføre de samme ruter. Derudover øges rutekvaliteten, medarbejdertilfredsheden og planlægningsfleksibiliteten betydeligt, og kundeserviceniveauet forbedres markant, endda tæt på en serviceopfyldelsesgrad på 100 %.

AES Irland: "Rentabiliteten og kundeservicen er stærkt forbedret"

AES Ireland bruger ruteplanlægningsfunktionen i Waste Planner til at optimere hovedruterne for både husholdningsaffald og erhvervsaffald. Førhen oprettede den førende udbyder af affaldshåndtering og genbrugstjenester i Irland aldrig nye masterplaner, fremgår det af forklaringen fra Darren Sadler, Transport & Logistics Manager hos AES. "Ruterne blev planlagt af chaufførerne, baseret på lokal viden. Derfor var ruterne noget ineffektive og meget svære at udføre for de midlertidige chauffører, som ofte overså skraldespande."

Ifølge ham var det afgørende at optimere servicedagene for at opnå de bedste resultater og lære af fejl. "Systemet har forbedret rentabiliteten og kundeservicen betydeligt", siger han. "Det resulterede ikke kun i en reduktion på ca. 15 % i omkostningerne pr. løft, men også i en 100 % eliminering af ad hoc-ruter til indsamling af glemte beholdere, som er de dyreste ruter. Med AMCS Waste Planner er AES nu i stand til at påtage sig et stort antal nye kunder med eksisterende køretøjer og uden yderligere investeringer i både den eksisterende flåde og arbejdsstyrken, såsom planlæggere og chauffører."

Omrin: "Effektiv affaldsindsamling øger fyldningsgraden og indsamlingsvægten"

Tømning af nogle underjordiske containere for sent, med dumpede sække ved siden af til følge. Samtidig var andre underjordiske containere knap nok fyldte og blev tømt alligevel. Omrin, der indsamler og behandler husholdningsaffald i den nordlige del af Holland, var i stand til at tackle disse udfordringer med smart optimeringssoftware. Omkring 2.150 underjordiske containere tømmes baseret på fyldningsniveauerne, hvorefter systemet automatisk opretter de mest effektive ruter. AMCS Waste Planner giver mulighed for realtidsovervågning i løbet af dagen, både af ordrernes status og af køretøjernes placering.

Det har ført til betydelige gevinster for Omrin, hvilket fremgår tydeligt af et interview med virksomhedskonsulent Natasja Vemmer. "Dynamisk planlægning og ruteoptimering har gjort indsamlingen mere effektiv og øget fyldningsgraden fra 60 til 80 %, mens gennemsnitsvægten af det indsamlede affald er steget fra 260 til 300 kilo pr. container. Desuden kan planlægningsprocessen fremskyndes, hvilket giver mere tid til andre aktiviteter, såsom funktionel styring af softwaren og indstilling af parametre for at opnå endnu bedre indsamlingsresultater." Den dynamiske planlægning sparer også et betydeligt antal ture, hvilket reducerer både kilometertal ogCO2-udledning, hvorved AMCS-løsningen hjælper Omrin med at nå sine bæredygtige mål og derfor støtter virksomhedens forpligtelse til at opbygge en cirkulær økonomi.

AMCS Platform

AMCS Intelligent Optimisation er en af de seks løsninger i AMCS Platform, herunder Enterprise Management, Intelligent Optimisation, Mobile Workforce, Vehicle Technology, Digital Engagement og AMCS Analytics. Hver af de seks løsninger passer problemfrit som et puslespil ind i hinanden og danner den unikke end-to-end integrerede SaaS-løsning til affalds- og genbrugsindustrien.

Med dette driver AMCS Platform omsætningsvækst, marginudvidelse, driftseffektivitet og bæredygtighed. AMCS lever op til disse ord med et produkt- og udviklingsteam på omkring 200 personer, som i øjeblikket investerer 20 % af den samlede omsætning i produktudvikling. Løsninger som Intelligent Optimisation, AMCS Customer Portal og Mobile Workforce er også integreret i eksisterende software. På den måde drager alle AMCS' kunder fordel af AMCS Groups innovative softwareløsninger.

AMCS Intelligent Optimisation er i øjeblikket tilgængelig for ældre kunder, der bruger:

Del dette på:

Facebook X LinkedIn

Ressourcer

Begivenhed

RWM 2023

Blog

Benchmark-infografikken: Et hurtigt kig på et dybt dyk i branchen

Blog

Navigering i teknologiske forandringer

Få vist andre ressourcer

Download SUEZ Success Story

Læs mere om, hvordan SUEZ reducerer den vigtigste KPI: 'tid pr. ordre' og øger produktiviteten med ruteoptimering.

Download Success Story
DEMO

Anmod om en demo for at vise hvordan vores software løsninger kan skabe vækst og bæredygtighed i netop din virksomhed.

Undersøge Karriere Løsninger Blogs Brochurer Fortrolighedserklæring Juridisk meddelelse Hold kontakten Tilmeld dig vores nyhedsbrev Følg os på