Dansk
Alle løsninger Brancher Succeshistorier Ressourcer Om AMCS
Kontakt
Kontakt osBrochurer
Blog september 2020 Updated maj 2022

eREC; Stigende bevidsthed om Industri 4,0 vil ændre affald og genanvendelse industri

Inspirerende paneldiskussion under eREC sætter fokus på udfordringer og muligheder

Ring tilbage til mig

Mark Abbas

Senior Vice President (SVP) EMEA

Inspirerende paneldiskussion under eREC sætter fokus på udfordringer og muligheder

Bevidstheden om, at Industri 4.0 vil ændre den måde, hvorpå affalds- og genanvendelsesvirksomheder opererer, er vokset betydeligt. Det er klart for AMCS CMO Mark Abbas, der deltog i en paneldiskussion under den virtuelle messe eREC. "I løbet af de sidste par år har der været en ændring på markedet, hvilket har resulteret i en stor catchup i branchen i øjeblikket. For eksempel har vi set dette med stigningen i prædiktiv analyse og realtidsafsendelse af afhentninger baseret på forudsigelse af påfyldningskvaliteter af containere. Selvom det stadig er i en tidlig fase, omfavner virksomheder også innovative teknologier som kunstig intelligens og maskinlæringsdrevne teknologier for eksempel til at klassificere genbrugsmateriale.

I et interview forudser han fremtiden for affalds- og genanvendelsesindustrien i de næste ti år. Derudover fremhæver Mark Abbas blandt andet de muligheder, industri 4.0 giver industrien for at klare de udfordringer, der opstår som følge af omstillingen til en cirkulær økonomi. Derfor deler også de andre deltagere i eREC-paneldiskussionen Tim Rotheray (Viridor) professor Edward Kosior (Nextek), Nick Cliffe (Innovate UK) og John Shegerian (ERI) deres vision.

VIDEO EREC PANELDISKUSSION

Mark Abbas, AMCS: "Forbedre ressourceproduktiviteten for at målrette EU's mål"

De seneste EU-forslag var et af de emner, abbas berørte under paneldiskussionen om eREC" med det formål at sætte skub i genanvendelsesmålene, skabe arbejdspladser i grønne industrier og tackle madspild med henblik på at omdanne den nuværende lineære økonomi til en cirkulær økonomi og fremme bæredygtig vækst. Disse forslag omfatter genanvendelsesmål om 90 % genanvendelse af papir og 60 % for emballage fremstillet af plast inden 2025 og 90 % genanvendelse af al emballage bestående af jern, aluminium eller glas. Ifølge forslagene vil genanvendeligt affald blive forbudt fra lossepladser i 2025 som plast, metaller, glas, papir, pap og bionedbrydeligt affald. Dette forbud vil sandsynligvis også omfatte alt kommunalt affald, der kan nyttiggøres, inden 2030. Medlemsstaterne vil blive fastsat et mål for ressourceeffektivitet på 30 % inden 2030 i forbindelse med råvareforbrug og bruttonationalprodukt (BNP). For at nå disse mål er vi nødt til at ændre forbrugernes adfærd, og i lyset heraf skal producentansvaret undersøges. Da dette betyder, at end-to-end-processen skal gøres rentabel, er der større pres på genanvendelsesteknikker, materialesortering osv. Som følge heraf vil vi se mere meget specialiserede genanvendelsesteknikker og mindre anlæg dukke op, der bruger meget avancerede teknologier til at genbruge og upcycle indsamlede engangsartikler i råmaterialer igen. For at fremme og forbedre ressourceproduktiviteten er der fokus på de materialer, der lover den mest økonomiske og miljømæssige fordel. Dette vil ændre vores sektor på en måde, vi aldrig har set før at bringe den næste generation af teknologier fra fremtiden til her og nu, til vores daglige virksomheder.

Tim Rotheray, Viridor: "At gøre forbrugerne lever så let som muligt"

Genanvendelse, der bidrog til en cirkulær økonomi, var et tilbagevendende emne under paneldiskussionen om eREC. Tim Rotheray, direktør for innovation og regulering hos Viridor, nævnte at gøre forbrugernes liv så let som muligt som en forudsætning for genanvendelse. "Derfor finder forbrugeren det nemmest at sætte materialet på det rigtige sted at genbruge det. Dette sikrer os, at der er en renhed af materiale, der kommer igennem, fordi jo mere forurenet materiale er, jo dyrere er det at behandle". Ifølge ham øger standardiseringen af materialer også genanvendelsen i den nærmeste fremtid. "Vi vil se et mindre antal emballagetyper, som vil gøre adskillelse lettere og i slutningen køre ned omkostninger."

Professor Edward Kosior, Nextek Ltd: "Cirkulært design ikke i fuld gang endnu"

Professor Edward Kosior, administrerende direktør for Nextek Ltd sagde at forvente et vigtigt skift i de kommende 10 år. "Producenterne vil også gøre deres emballage genanvendelig og sætte den tilbage i løkken igen efter brug". Ifølge ham i øjeblikket, at løkken mangler, fordi arbejdet med et cirkulært design ikke er i fuld gang endnu. Men når det gør "så genanvendelse vil virkelig arbejde, og det vil gøre den cirkulære økonomi virkelig arbejde." Alle deltagere i eREC-paneldiskussionen var enige om, at der er behov for banebrydende ændringer for en cirkulær økonomi. Dette kræver mere end blot genanvendelse. "Efter dette er du nødt til at fremstille produkter fra de genvundne materialer og sælge dem til et marked." Det er her, han mener, at genanvendelse har en stor udfordring af kompleksitet. "Der er masser af ting, der aldrig har været designet til at blive genbrugt før."

Nick Cliffe, Innovate UK: "Digital twinning optimerer forretningen"

Nick Cliffe, leder af avancerede materialer på Innovate UK, desuden også henvist til design og udvikling af den næste generation af genbrugsanlæg. "F.eks. vil digitale venskabsbysamarbejder fuldt ud integrere digitale modeller for genanvendelsesprocesser, som bliver stadig mere komplekse. Dette gør det muligt at optimere processen, procedurerne og funktionaliteten og i sidste ende rentabiliteten af disse virksomheder. Men omfanget af den udfordring, vi står over for, og den hastighed, hvormed vi er nødt til at bevæge os, betyder, at ingen individuel organisation vil være stor nok til at løse dette alene. Vi er nødt til at arbejde sammen på tværs af forsyningskæden for at skabe de virkelig fuldt genanvendelige minimumspåvirkningsprodukter, som vi har brug for lige fra deres undfangelse helt frem til slutningen af deres liv."

John Shegerian, ERI: "Kunstig intelligens og robotteknologi til ansvarligt at genbruge"

At være i stand til at genbruge endnu flere produkter fremtidige teknologier vil spille en vigtig rolle, blev dette klart fra kommentaren fra John Shegerian, administrerende formand ERI Direct. "Da vi kom ind i denne branche i 2002, var e-affald den hurtigst voksende strøm af fast affald i verden, i 2020 er det stadig. En af grundene er tingenes internet. Efter GDPR blev vedtaget i EU i maj 2018 og derefter kommer til Amerika, skubber privatlivets fred mere elektronik i hænderne på ansvarlige genvindingsvirksomheder. Virksomheder som ERI anvender og anvender kunstig intelligens og robotteknologi til ansvarligt at genbruge alle disse produkter. Vi var de første til at sætte robotter i vores faciliteter, og det fungerer enormt. De, der er villige til at vedtage og tilpasse sig og være fleksible, vil fortsætte med at trives", ifølge Shegerian. Samtidig bidrager de ved at genanvende e-affald med innovative teknologier til en cirkulær økonomi."

At være adræt over at indføre nye teknologier og integrere Industri 4.0-teknologi

Hvilke udfordringer følger med at indføre teknologier som en del af Industry 4.0?, Er det oplagte spørgsmål for Mark Abbas at besvare. "Mindre til mellemstore virksomheder styres ofte ved hjælp af manuelle og papirprocesser. Hovedsageligt på grund af dette er det tekniske fundament for mange virksomheder stadig baseret på forældet in-house udviklet software, masser af regneark, silosystemer dårligt integreret eller slet ikke integreret. At være agil til at indføre nye teknologier og integrere Industry 4.0-teknologi i forretningsprocesserne er derfor for mange af de etablerede virksomheder stadig en udfordring. Der er også en anden faktor i spil. Alle Industri 4.0-teknologier skal arbejde problemfrit sammen for at understøtte forretningsprocesser. Brugen af avancerede kunstig intelligens-teknologier, f.eks. Og det er en flaskehals. Et forældet ERP-system kan ikke forbruge disse oplysninger og gøre dem til en ordentlig faktura med kompleks prisfastsættelse baseret på materialesammensætningen."

Hvilke faktorer har en positiv indflydelse på den kommende Industri 4.0?

"Den opståede bevidsthed om og interesse for avancerede teknologier er drevet af et stadig mere konkurrencepræget landskab og den konsolideringsbølge, der følger med", siger Abbas. "Denne store udvikling i den globale affalds- og genanvendelsesindustri tvinger agility og effektivitet med et stærkere behov for at forstå data og træffe beslutninger i realtid. Dette er en vigtig forudsætning for, at virksomheder, der gør det muligt at reagere i næsten realtid på markedsændringer og udviklingen i branchen for at styrke konkurrencefordelen og forblive en af frontløberne på deres områder. Den globale affalds- og genanvendelsesindustri gennemgår også en massiv overgang fra en lineær til en cirkulær økonomi. Det betyder forskellige forretningsmodeller, mere logistiske udfordringer, udfordringer omkring matchning af udbud og efterspørgsel. Evnen til at opnå en fortjeneste i den nye værdikæde vil helt sikkert påvirke teknologi vedtagelse.

Hvilke muligheder og ændringer opstår for branchen?

Abbas forudser mange muligheder for virksomheder, der er i stand til at transformere sig fra en operatør i den lineære økonomi til en i den cirkulære økonomi. "Hvis de omfavner en solid teknologiplatform som et fundament for at opbygge en agil virksomhed, der hurtigt kan indføre nye teknologier. For at forblive konkurrencedygtige skal beslutninger træffes baseret på flere data på kortere tid. En ting er også sikker, tempoet i forandring vil fortsætte med at stige. Med andre ord: Hvis du ikke er på bussen til tiden, er du nødt til at se den virkelighed i øjnene, at du snart bliver overhalet af en stærkere markedsspiller, der har etableret en agil forretningsmodel og udnytter Big Data, Tingenes internet, maskinlæring og kunstig intelligens.

Hvor vigtig er skyen i denne henseende?

"Mange virksomheder, ikke de fleste af dem, forstår nødvendigheden af, at det er en vigtig forudsætning at flytte til skyen for at etablere smidighed og med succes indføre nye teknologier," ifølge Abbas. "For eksempel har kunder i Frankrig, Holland, Storbritannien og USA gjort det meget klart, at de kun ville investere i cloud-løsninger fremadrettet. Det drejer sig om en blanding af små og mellemstore virksomheder, store genvindingsvirksomheder og affaldstransportvirksomheder. Dette går hånd i hånd med bevidstheden om, at virksomhederne er nødt til at anlægge en holistisk og procesorienteret tilgang og ikke en teknologifokuseret tilgang. Fordi det vil føre til udfordringer med at integrere teknologien i virksomheder forretningsprocesser."

Del dette på:

Facebook X LinkedIn

Ressourcer

Brochure

AMCS BETALER FOR LEVERANDØRBETALINGER TIL METALGENBRUGERE

Begivenhed

ESG Europe Summit

Webinar

Innovationer i den cirkulære økonomi: AI i ressourcehåndtering

Få vist andre ressourcer

Er du klar til at starte din digitale rejse?

Hold dig opdateret ved at tilmelde dig vores nyhedsbrev nu!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev
DEMO

Anmod om en demo for at vise hvordan vores software løsninger kan skabe vækst og bæredygtighed i netop din virksomhed.

Undersøge Karriere Løsninger Ressourcer Fortrolighedserklæring Juridisk meddelelse Hold kontakten Tilmeld dig vores nyhedsbrev Følg os på