Dansk
Alle løsninger Brancher Succeshistorier Ressourcer Om AMCS
Kontakt
Kontakt osBrochurer
Blog november 2018 Updated marts 2023

Smart affaldsplanlægning skaber værdi

Værdiskabelsesmuligheder i en cirkulær økonomi

Ring tilbage til mig

Værdiskabelsesmuligheder i en cirkulær økonomi

Hvad skal kommunerne gøre?

Allerede fra New York til Oslo er de første ledere og initiativtagere blandt kommunerne i gang med inspirerende projekter for at lette deres egen cirkulære økonomi, baseret på tre principper som skitseret af Ellen Macarthur Foundation i deres rapport Intelligent Assets: Unlocking the Circular Economy Potential:

Med forretningsmodeller, der fokuserer på fornyelse, løser disse kommuner udfordringerne ved at udnytte kraften i digitale løsninger. For dem, der leder efter strategier til at udvikle en cirkulær økonomi - eller endda forbedre deres eksisterende strategier - bør disse digitale løsninger absolut omfatte ruteoptimering til affalds- og genanvendelseshåndtering.  

Mulighed for værdiskabelse

Ruteoptimering er en værdiskabende mulighed, ifølge rapporten fra Ellen Macarthur Foundation, som også nævner behovet for at maksimere flådens effektivitet.

Dette giver ikke kun omkostningsbesparelser for kommuner og affaldshåndteringsselskaber, men reducerer også CO2-emissionerne, samtidig med at levetiden for selve køretøjet og dets dele forlænges - mål, der ikke kun er i overensstemmelse med den cirkulære økonomis dagsorden, men også med enhver økonomidirektør.

De nye udfordringer for affaldshåndteringsselskaber

Skiftet fra deponering til genanvendelse gennem årene har givet affaldshåndteringsselskaberne nye udfordringer. Kravene er skyhøje til sortering, sporing og kvalitetssikring fra alle aspekter af affaldshåndtering. For at forblive konkurrencedygtig er smidighed afgørende. Virksomheder skal have mulighed for at indsamle oplysninger i realtid og omplanlægge i overensstemmelse hermed for nye ordrer, ændringer i ordrer, overvågning af køretøjsudstyr og mere. Dette er flådeeffektivitet – en værdiskabende mulighed.

Ruteoptimeringens rolle

Affaldsspande og containere er spredt over hele byer. Intelligent ruteoptimering gør indsamlingsstrategien smart og mere effektiv. Ved at optimere ruter i realtid kan kommuner og virksomheder reducere antallet af kilometer, de kører.

For eksempel kan AMCS Route Optimization håndtere ekstreme datamængder til planlægning med høj densitet. Brugere af denne digitale teknologi har oplevet reduktioner på op til 25%, ikke kun i miles, men også i CO2-emissioner og køretid.

AMCS' ruteoptimering har også vist sig at reducere antallet af lastbiler, der er behov for, hvilket er en bonus for pengestærke kommuner, der ønsker at skabe en cirkulær økonomi. Verdensbanken har længe citeret omkostningerne ved håndtering af håndtering af fast affald som 20%-50% af en kommunes budget, mens anden forskning viser, at tallet sandsynligvis vil være mellem 3% og 10%. Uanset fordelingen kan de besparelser, som ruteoptimering kan give kommunerne – og affaldshåndteringsselskaberne – vise sig at være betydelige.

Download brochure

Udskiftning af papir med digitale løsninger

Kommuner og affaldshåndteringsselskaber kan opnå endnu mere effektivitet og gøre indhug i en cirkulær økonomi med realtidsindsigt i driften. Dette indebærer at blive papirløs med den ekstra fordel at øge marginerne.

Med teknologi på køretøjet kan back office få et klart vindue til affaldsindsamlingstjenester og foretage justeringer i realtid af planlægningen. Drivere får udleveret tablets, hvorfra de kan få digitale tidsplanopdateringer, intelligent sving-for-sving-navigation - der er selvfølgelig mere. Eller burde være mere. Den ideelle teknologi på køretøjet vil gøre betydelige reduktioner i spildte rejser, tilbagelagte kilometer, brændstofforbrug og CO2-emissioner.

AMCS' Mobile Workforce har for eksempel givet brugerne et investeringsafkast inden for tre til seks måneder – så værdifuldt er det bevist med hensyn til omkostninger og effektivitet, samtidig med at brugernes CO2-fodaftryk mindskes.

Download brochure

Digitale løsninger som ruteoptimering og mobil arbejdsstyrke fremtidssikrer affaldshåndteringsvirksomheder, så de kan møde udfordringer direkte og endda omfavne den cirkulære økonomi, hvis det er deres strategi.

På vej mod en mere effektiv flåde

Ruteplanlægning bør altid være en del af historien. Ellen Macarthur Foundation fandt ud af, at ruteplanlægning øgede udnyttelsen af aktiver og ressourcer ved at reducere køretiden og forbedre udnyttelsesgraden, hvilket betyder, at chauffører er mere produktive.  Men den rigtige flådeplanlægningsløsning gør mere. Det bør også give planlæggere fuldstændig gennemsigtighed på deres websteder for at træffe beslutninger baseret på nøjagtige oplysninger.

AMCS' Fleet Planner gør alt dette og meget mere. Det giver virksomheder mulighed for at optimere deres daglige samlinger og distribution / afhentninger. Det tager sig af kundebooking, ad hoc-planlægning og udførelse i realtid. Mere end én planlægger kan arbejde samtidigt på de samme data. I det væsentlige giver Fleet Planner affaldsoperatører mulighed for at være smidige og effektive.

Fleet Planner-brugere har oplevet op til 15% reduktion i antallet af nødvendige køretøjer eller chaufførskift og op til 25% reduktion i miles, køretid og CO2-emissioner. Den største besparelse er set i transportplanlægning, udførelse og opfølgning, med op til 50% mindre tid brugt på disse aktiviteter.  

Download brochure

Del dette på:

Facebook X LinkedIn

Er du klar til at se, hvad AMCS kan gøre for dig?

AMCS Intelligent Route Optimization kombinerer dynamisk ruteplanlægning og realtidsoptimering for at øge effektiviteten og forbedre indtjeningen.

Anmod om en demo

Brochure om intelligent optimering

Lad os vise dig, hvordan ruteoptimering kan reducere kilometertal, køretid og CO2-udledning med 5-25%.

Download brochure

Ressourcer

Blog

Navigering i teknologiske forandringer

Brochure

AMCS Utility Billing - innovationer i 2023

Blog

Syv trin til at øge din Roll-Off-omsætning

Få vist andre ressourcer

Skal vi ringe til dig?

Udfyld denne formular, og vi vil komme i kontakt med dig hurtigst muligt!

Ring tilbage til mig
DEMO

Anmod om en demo for at vise hvordan vores software løsninger kan skabe vækst og bæredygtighed i netop din virksomhed.

Undersøge Karriere Løsninger Blogs Brochurer Fortrolighedserklæring Juridisk meddelelse Hold kontakten Tilmeld dig vores nyhedsbrev Følg os på